RKA - Nyckeltal och jämförelser

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening med uppgift att stödja arbetet med uppföljning, jämförelser och analys i kommuner och regioner. Vi erbjuder en öppen databas Kolada.

Det senaste från RKA

  • Nyckeltal för Agenda 2030 i Kolada

    Under 2023 har RKA tillsammans med ett antal kommuner och regioner, SKR, länsstyrelsen, myndigheter och organisationer arbetat med en uppdatering och revidering av nyckeltalen Agenda 2030. Resultatet av arbetet är en något utökad nyckeltalslista i Koladas verktyg Jämföraren.

Aktuella seminarium och kurser

  1. onsdag
    3
    apr

    Grundkurs i Koladas verktyg Fri sökning, april tillfälle 1

    RKA erbjuder en kostnadsfri utbildning för dig som sällan eller aldrig använt verktyget Fri sökning i databasen Kolada. Du som också känner att du behöver en grundkurs är välkommen. Under utbildningen går RKA igenom de grundläggande funktionerna i verktyget. Det finns utrymme att ställa frågor.

    Datum
    3 april 2024
    Tid
    09.00 – 09.45
  2. måndag
    8
    apr

    Analysera skolresultaten med Kolada

    RKA och Sveriges Kommuner och Regioner arrangerar en analysutbildning för dig som vill arbeta med analyser och jämförelser av skolans resultat med hjälp av nyckeltal i Kolada. Vid tre utbildningstillfällen, med start 8 april 2024, kommer vi växla genomgångar med gruppdiskussioner och eget arbete.

    Datum
    8 april 2024
    Tid
    09.00 – 14.00
  3. måndag
    22
    apr

    Grundkurs i Koladas verktyg Jämföraren, april 2024

    En kostnadsfri utbildning för dig som aldrig använt databasen Kolada eller som kanske använder Kolada väldigt sällan. RKA går igenom de grundläggande funktionerna i verktyget Jämföraren. Det kommer att finnas utrymme att ställa frågor.

    Datum
    22 april 2024
    Tid
    13.00 – 13.45

Gå direkt till